Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Selega Tuote Oy

TUOTTEELLA ON TARINA

Selega Tuote Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1983, jolloin yritys on perustettu aluksi sivutoimiseksi, tukemaan elektroniikan ja tietotekniikan harrastusta.  Toimin tuolloin Ilmavoimissa sähkötekniikan ja elektroniikan opettajana.

90-luvulla yritystoiminnasta tuli minulle päätoimi ja toimialaksi alkoi vakiintua automaation ja kiinteistöjen sähköistyksen yhteensovittaminen. Minulla oli joitakin asiakkaita, jotka kyselivät omiin rakennushankkeisiinsa jotain vähän keskimääräistä fiksumpaa tekniikkaa. Meillä oli myös itsellä oma rakennusprojekti menossa Jyväskylän Palokassa. Siihen etsin kuumeisesti ohjelmoitavia järjestelmiä markkinoilta.

LIIKEIDEA LÖYTYY

Lopulta löysin Helsingin messuilta osaston, jossa tarjottiin rakennusten sähköistykseen suunniteltua ohjelmoitavaa logiikkaa, jonka hintataso oli jotakuinkin mahdollisuuksien rajoissa. Ostin noita komponentteja, tutkin niiden rakennetta ja ominaisuuksia ja siitä se lähti käyntiin.

Alku päätoimisena yrittäjänä oli kokeiluprojektien lisäksi koulutustoimintaa. Olinhan itse ollut jo yli kymmenen vuotta opettajana ja tiesin hyvin, että opettajat arvostavat valmista koulutusmateriaalia ja välineitä. Päätinkin laatia sopivia pieniä harjoitustehtäviä kansioon ja pakkasin komponentteja tyylikkäisiin laukkuihin ja lähdin kaupittelemaan niitä ammattikouluihin.

Kauppa kävi ihan mukavasti ja siitä seurasi komponenttien maahantuojan kiinnostus yhteistyöhön kanssani. Koko 90-luku olikin sitten näiden automaatiotuotteiden lokalisointia Suomen markkinoille yhteistyössä  valmistajien ja maahantuojan  kanssa. Käänsin tuotetietoja ja ohjelmistoja suomen kielelle ja laadin paljon erilaista ohjemateriaalia mukaan. Näihin laatimiini dokumentteihin törmään yhä vielä eri puolilla Suomea erilaisissa älytalokohteissa.

Komponenttien valmistaja siirtyi yrityskauppojen seurauksena Lexel-konsernin omistukseen ja tuotemerkiksi tuli Strömfors. Puitteet kasvoivat silloin merkittävästi ja valmistaja halusi kouluttaa Suomeen useita älytaloihin erikoistuvia asennusliikkeitä. Sain tehtäväksi suunnitella tuon koulutuksen ja sitä lähdettiin myös kokeilemaan.

INNOVAATIO

Varsin pian kuitenkin kävi selväksi, että läpimurtoa ei voi tapahtua niin kauan, kun asennusliikkeet joutuvat ostamaan komponentteja irrallaan ja jokainen kohde rakennetaan kuin prototyyppi konsanaan. Ehdotinkin silloin, että alettaisiin valmistaa asennusvalmiita vakioituja sähkökeskuksia. Aivan heti tämä ei kuitenkaan sopinut valmistajalle, joka piti ajatusta jokseenkin mahdottomana, samoin kuin moni sähkösuunnittelija.

Otin silloin vapaata arkityöstä ja lensimme  yhdessä vaimoni kanssa Floridaan "lomalle" pariksi kuukaudeksi. Todellisuudessa istuimme varsin tiukasti  tietokoneen ääressä ja suunnittelimme modulaarisen ohjelmakirjaston älytalo -sähkökeskuksia varten. Kotimaahan palattuamme meillä oli valmiina modulaarinen sähkökeskus ja siihen sopiva modulaarinen ohjelmisto. Annoimme tälle menetelmälle nimen SELEGA SYSTEM. Uuden omakotitalon asennusaika ja käyttöönotto oikeasti älykkäillä toiminnoilla saatiin pienennettyä dramaattisesti, murto-osaan aikaisemmasta.  Lisäksi virheiden määrä laski lähes nollaan ja ylläpito helpottui oleellisesti.

KASVUN KAUSI

Melko pian tämän jälkeen myös komponenttivalmistaja joutui muuttamaan käsityksiään. Samoihin aikoihin tuli markkinoille myös kilpailevia asennusvalmiita keskuksia, joka joudutti päätöstä siirtyä keskusten tuottamiseen. Vuosituhannen vaihteessa yritykseni toiminnan painopiste vaihtui sitten valmistukseen. Aloitimme SELEGA -kodinkeskusten valmistamisen ja pian teimmekin komponenttivalmistajan kanssa sopimuksen koota  keskuksia myös tuotemerkeillä Strömfors ELIT IHC ja sittemmin IHC-tekniikan siirryttyä Elko Suomi Oy:lle aloimme  tehdä Elko Living System -keskuksia.

Keskusten myynti kasvoi vuosi vuodelta ja tätä vahvaa kasvukautta kesti kymmenisen vuotta, kunnes päämiehemme eli komponenttien valmistaja laajensi Euroopassa toimintojaan väyläteknologiaan ja halusi hävittää "vanhat" logiikat pois uuden tekniikan tieltä. Ehdotin myös uuden tekniikan paketoimista vakioituihin keskuksiin, mutta sitä pidettiin jälleen mahdottomana ja tarpeettomana  ja niinpä väylätekniikan myynti on ollut varsin takkuista. Päätin antaa uuden sukupolven  hankkia kokemukset itse.

JÄRKIINTYMINEN 

2010-luvulle tultaessa meillä oli takana jo satojen projektien kokemus ja siksi jatkokehitimme omaa SELEGASYSTEM -menetelmää niin, että sidonnaisuus nopeasti muuttuvaan IT-tekniikkaan ja vaihtuviin standardeihin voitiin erottaa perussähkötekniikasta, jolloin tuotteiden elinkaariongelmat ja niistä johtuvat kustannukset saatiin kuriin.